Kötelezők

Címkék: ajánló könyv

2008.09.24. 14:34

 Kellenek. Néhány regény, amelyet nem szabad kihagyni. Szubjektív beharangozó portréképekkel súlyosbítva.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nagy kópé az öreg. A technicolor időgép egy időtlen klasszikus, és ami Harrison sajátja: van humora. Ennek fényében különösen izgalmasnak ígérkezik ez a minden bizonnyal komorabb hangvételű regénye.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

China Miéville a fiatal SF-nemzedék (1972-es születésű) egyik legfontosabb személye. Igaz, hogy jobbára fantasyt alkot, de oda kell rá figyelni. Most az Armada jön tőle magyarul.

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kritikák alapján kevésbé sikerültebbnek minősíthető ClipArt után egy újabb európai SF-regény jelenik meg a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban. Ha ugyanazt a színvonalat hozza, mint a jobb francia filmek, nyert ügye lesz.

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A német SF nagy örege nem hagy cserben, érzem. A teremtés utolsó napja a mai napig élvezhető, sőt, egyre aktuálisabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert Charles Wilsontól eddig ezeket olvastam: Pörgés, The Chronolits, Darwinia, Blind Lake. Tudomány, emberi sorsok, fordulatos történetek a csavaros eszű kanadaitól. Remélem, folytatást is tud írni, a Tengely ugyanis az első ilyen műve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

William Gibson - benne az a szép, hogy miután lerakta egy új műfaj alapjait a science fiction-ön belül (és egyre gyengébb regényeket termelt ezügyben), átváltott. Hogy amit ír, az vajon tiszta SF-e, mindenki maga döntse el. Hamarosan Árnyvilág címen olvasható új könyve.

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még mindig úgy érzem, hogy a Valós halál túlértékelt könyv, de Morgan is fiatal és sikert sikerre halmoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stephanie Meyer regénye az Agave Könyveknél jelenik majd meg. The Host - magyar címe még nincs, de már lehet pályázni rá. "Science fiction azoknak, akik nem szeretik a science fictiont" - ez a regényhez kapcsolt szlogen. Reméljük, a SF-t szeretők is kedvelni fogják.

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Delta Vision méltatlanul elhanyagolt sorozatában jelent meg ez a regény, és egy rakás díjra jelölték. Mivel mindig is szerettem az alternatív történelmi írásokat (magam is elkövettem egyet), ezért ez is kötelező olvasmány.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül, de abszolúte nem utolsósorban: a szerintem remek A poszthumán döntés után Markovics Botond (Brandon Hackett néven) új regénnyel jelentkezik. Az Isten gépei várható megjelenése október.

A bejegyzés trackback címe:

https://sfinsider.blog.hu/api/trackback/id/tr17679300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tonda 2008.09.27. 00:49:11

Szerintem még mindig jól érzed, mert a Valós halál egy túlértékelt könyv.
süti beállítások módosítása