Hugo-díj, döntősök

Címkék: hugo díj

2009.03.20. 16:44

 Megvan a Hugo-díj döntőseinek listája. Ahogy a nebulás postomnál, itt is a regény kategóriába jelölteket említem csak meg:

 

 Neal Stephenson: Anathem

 Neil Gaiman: The Graveyard Book

 Cory Doctorow: Little Brother

 Charless Stross: Saturn's Children

 John Scalzi: Zoe's Tale

 

 Scalzi kivételével - akinek kitűnő blogja van - csupa nehézsúlyú versenyzővel van dolgunk. Az Anathem mellett szól a pozitív visszhangok sora; Gaiman a modern, nagy mesemondók egyike; Doctorow ifjú titán, könyve döntős a Nebulánál is; Stross immáron a hatodik éve döntős...

 Anathemre vagy Little Brotherre tippelek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sfinsider.blog.hu/api/trackback/id/tr301014633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2009.03.21. 15:23:05

Scalzi kivételével? :nem érti:

Érdekes (és nagyon jó!) hogy két ifjúsági regény is a listán van.

(Plusz két "ingyenregény" - a Graveyard Bookot meg lehet hallgatni, a Little Brother meg persze letölthető.)

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2009.03.21. 15:27:49

Most látom, idén három kategóriában is jelölték Scalzit, úgyhogy még kevésbé értem. :)

SFinsider 2009.03.21. 20:39:51

Komavary: a nehézsúlyúságról:

Stephenson: CP, post-CP nagyság. Snow Crash, Diamond Age, Cryptonomicon, Baroque Cycle, In the beginning... és Anathem (fogtad már a kezedben? Minden tekintetben súlyos könyv:-))

Gaiman: fantasy hérosz. képregények, költemények, regények sora, közte a kitűnő Amerikai istenekkel, az Anansi Boys-szal például (és mindez Gaiman hihetetlenül színes, plasztikus és mesélésre termett stílusában!)

Doctorow: vibráló eszű zseni. a BoingBoing, az egyedi, kreatív regények, az elgondolkodtató esszék...

Stross: a szingularitás írója (jó nemcsak az): Accelerando, a Halting State jópofa nézőpontja, a blogja, na és a sorrendben hatodik(!) jelölése...

...és Scalzi? Igen, jelölések, tavaly pl. Fan Writer, a blogja kitűnő, de regényei, az Old Man' War- és az Android-ciklus azért irodalmilag, hatás tekintetében elmaradnak a többiekétől.

Erre gondoltam főleg, amikor gyengébbnek érzem a többieknél.

SFinsider 2009.03.21. 20:52:09

Kiegészítés: Komavary csodálkozását támasztja alá, hogy Scalzi 9 szavazattal maradt alul a tavalyi Hugo-díjnál (The Last Colony).

Továbbra is úgy gondolom, ha a science fiction írói teljesítmény dönt, a többieket nehézsúlyúnak érzem Scalzihoz képest (különösen az Anathem esetében); ha a netes élet, akkor Scalzinak sokkal jobb esélyei vannak a végső sikerre.

Matney 2009.03.23. 21:02:41

Kíváncsi vagyok, idén is lesz-e olyan, mint 2007-ben volt, amikor is az összes jelöltet le lehetett tölteni... Chiang novellájára például nagyon kíváncsi volnék.

SFinsider 2009.03.24. 12:48:10

mohicane: Ted Chiang novellája letölthető, itt, a lap alján:

nightshadebooks.com/cart.php?m=product_detail&p=124
süti beállítások módosítása