Best of Galaktika 228.

Címkék: galaktika

2009.03.09. 17:08

 Jó erős szám lett ez. Szemezgetek a kedvencek közül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Richard Matheson: Csatornák

Bár nem egészen vágom, mit is látott a kisgyerek, a hangulat és a stílus nagyon erős. Feszes, rövid, mégis van eleje, közepe, vége. Nemhiába tartja Stephen King is egyik mesterének/példaképének Mathesont.

C. M. Kornbluth: Eljövetel a 12-es csatornán

Ez a novella jól példázza, hogy az elcsépelt "a média gonosz" üzenetet hogyan tudja egy jó tollú író frappánsan megfogalmazni. Puki Panda, zseniális.

Theodora Goss: Abora hegyéről dalolt

Nem ez a magyar származású szerző az első, akit megihletnek a különös Coleridge-versek (gondoljunk csak Douglas Adams-re). Jé, ez a novella egy fantasy, és eredeti, mesés, és még van mondanivalója is!

Ilja Novak: Más helyek

Na, az ilyen írásokért (is) szeretem a science fictiont. Sötét látomás ez az emberiség jövőjéről, sok történelmi áthallással. Köszönet illeti a Galaktikát, hogy megismerhettük az 1971-es születésű ukrán írót. Ez tetszett a legjobban ebből a számból.

 Updike: A szemérmes planéta

Ő volt az első számú íróm. Mégis, elfogultság ide vagy oda, írása a jól sikerült gunyoros Updike-szövegek közül való. Maró szatíra a new yorkiak életstílusáról, a modern civilizáció értékeiről. Nagyon jópofa.

 

 Ez egy nagyon jó Galaktika volt. Gratula érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://sfinsider.blog.hu/api/trackback/id/tr70991761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sezlony 2009.03.19. 09:02:44

Fura, de a színvonalat most egyenletesebbnek érzem ugyan az átlagosnál, de igazán kimagaslót én nem találtam magamnak ebben a számban.
süti beállítások módosítása