Best of Galaktika 225.

2008.12.03. 10:09

 Itt az újkori 50. Galaktika! Rövid véleményezés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legjobban ebből a számból két novella és egy írás tetszett.

1. A Galaktika legjobb novellája nálam László Zoltán Csend-je. Jó az ötlet, jók a karakterek, kitűnő az a sejtetés, ami homályban tartja nemcsak az űrbeli ellenséget, de magát a novella végét is. Végre egy magyar novellával kapcsolatban ömlenghetek!

2. A másik kedvenc Mike Resnick Újrajátszva c. írása. Kevés novella van, melynek a végén elmosolyodom. Ez egy nagyon kedves írás az emlékekről és a fiatalságról. Csak egy kérdés gondolkodtat el vele kapcsolatban: hogy jelenhetett ez meg 2007-ben az Asimov's-ban? Ugyanis nem sci-fi, de nagyon találó.

3. És végül, de nem utolsósorban nagyon bejött Kovács "Tücsi" Mihály naprendszeres szösszenete. Szórakoztató és lendületes, valami ilyesmit képzelek a Galaktikába tudományos cikként.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sfinsider.blog.hu/api/trackback/id/tr57801130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása